1.   Splošni pogoji poslovanja

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Studio Novak d.o.o., določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Novak d.o.o. ,Špruha 6, 1236 Trzin. Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Studio Novak, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina Studio Novak je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje Novak d.o.o. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v Spletni trgovini Studio Novak.

Novak d.o.o. in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek Spletne trgovine Studio Novak s temi splošnimi pogoji.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletne trgovine Studio Novak, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Naročilo zavezuje podjetje Novak d.o.o. in kupca. Po pogodbi se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup v spletni trgovini Studio Novak. Kupec v spletni trgovini kupuje blago za individualno zasebno oziroma nekomercialno uporabo. Vsak uporabnik storitve Spletne trgovine Studia Novak ima na voljo uporabniško ime in geslo s katerim se registrira. Geslo je trajno in znano le uporabniku, ki ga prejme preko elektronske pošte. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oz. oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.


Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Studio Novak in se lahko razlikujejo od cen v salonu Studia Novak d.o.o. 

Vse fotografije izdelkov v spletni trgovini Studio Novak, so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

PONUDNIK STUDIO NOVAK SI PRIDRŽUJE PRAVICO DO MOŽNOSTI NAPAK PRI VNOSU PODATKOV IN CEN . ZA TOČNE PODATKE PREVERITE PRI PONUDNIKU OZIROMA PO TELEFONU: 01/56-101-20 . ZA PISNE NAPAKE NE ODGOVARJAMO.   2.    Osebna izkaznica

Naziv: Novak Inženiring,Trgovina izvoz-uvoz d.o.o.
Skrajšan naziv: Novak d.o.o.
Sedež: TRZIN
Naslov: Špruha 6,1236 Trzin
E-pošta: studio@novak.si
Telefon: +386 1 56 101 20, Gsm: +386 41 636 736
Identifikacijska št. za DDV: SI22313702
Matična številka: 5405718
SRG: Okrožno sodišče Ljubljana
Osnovni kapital: 26.206,00 EUR
Banke in poslovni računi: Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana IBAN: SI56 02309-0016198089
SWIFT/BIC banke:  LJBASI2X
 

   3.    Načini Plačila

Ponudnik omogoča uporabniku naslednje načine plačila nakupov izdelkov:

 1. Plačilo po predračunu - Če ste se odločili za plačilo po predračunu oziroma naročilu, bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun oziroma elektronsko naročilo z vsemi podatki za plačilo. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago naročeno in odposlano na naslov za dostavo oziroma bo odposlano v najkrajšem možnem času, če artikla ni na zalogi.

 2. Plačilo z gotovino – Plačilo z gotovino lahko izvedete tudi na sedežu podjetja Novak d.o.o., ker se lahko na določene artikle oziroma za večje količine artiklov, koristijo dodatne gotovinske ugodnosti. Po prejemu plačila, bo blago tudi naročeno.


  Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Novak d.o.o.-ja. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Novak d.o.o. pravico, da od kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem, nepoškodovanem stanju, oziroma v original embalaži.

  Novak d.o.o. izda račun na trajnem mediju (papir), ali pa ga pošlje v elektronski obliki na email stranke, in je za uveljavljanje garancije, kot veljaven dokaz za reklamacijo oz. servisni poseg.


    4.   Status naročila

1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto iz strani  ponudnika in da je naročilo v obdelavi. Kupcu so na kontaktni številki ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. V času obdelave naročila, lahko naročnik še spremeni svoje naročilo oz. ga stornira.

2. Kupcu se nato po elektronski pošti pošlje predračun oz. naročilo za plačilo naročenih izdelkov. Po prejemu plačila na naš T.R., bo blago tudi naročeno, ter odposlano v razumnem roku (odvisno od dobavljivosti naročenega
izdelka)
.

2a. Če naročilo ni plačano v roku 7 dni od oddaje naročila, si pridržujemo pravico do preklica naročila!

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave in za uskladitev pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je nepreklicno sklenjena ko ponudnik pošlje pisno potrditev naročila. Pravni status takšnega naročila je “naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov.

2b. Ko ponudnik sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Pridržujemo si pravico do zavrnitve naročila. (Zaradi napačne cene, napačnih podatkov oz.opisov, neplačanega naročila, nedobavljivosti izdelka). Kupcu se na tej točki predlaga neko alternativo.
2c. Večinoma artiklov v spletni trgovini ni na zalogi, ter so po oddaji naročila naročeni za vsako stranko posebej. Rok dobave se lahko razlikuje, odvisno od posameznega artikla.

3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti in po telefonu obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu lahko pouči kupca, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi, kam se lahko obrne v primeru pritožbe ter o politiki vračila blaga.
    5.    Naročila


Oddana naročila se obdelujejo v delovnem času od ponedeljka do petka po vrstnem redu oddanih naročil. Oddana naročila bodo obdelana isti oz. naslednji delovni dan, odvisno od časa, oddaje naročila oz. sprejeta naročila v informacijski sistem ponudnika. Čas obdelave naročila je odvisen od načina plačila (kupec mora pri tem upoštevati čas, ki je potreben za prejem bančnih nakazil), od dobavljivosti blaga in od interne organizacije ponudnika. Zaradi navedenih razlogov lahko čas obdelave naročil traja od nekaj minut do nekaj dni. Naročila oddana v soboto , nedeljo ali med prazniki bodo oddana v obdelavo v ponedeljek oziroma prvi delovni dan.


    6.    Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov, napačna cena, napačni podatki....). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene objavljene v spletni trgovini Studio Novak, se neprestano spreminjajo. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Studio Novak in se lahko razlikujejo od cen v salonu Studia Novak d.o.o. Stroški dostave niso vključeni v ceno artikla. Cena dostave je posebej določena glede na izbiro artikla in je vidna v košarici.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen in se razlikuje od cene po uradnem ceniku dobavitelja. S tem si pridržujemo pravico do spremembe oziroma popravek cene, ter zavrnitve naročila. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma pogodbe, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.


   7.    Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov:  studio@novak.si  .  Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, neodpakiran, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina ,brez stroška dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe. Kupec izgubi možnost odstopa od naročila, zaradi napake stvari, če stvar ne more vrniti ali je ne more vrniti v stanju kakršnem jo je prejel.

    Kupec mora blago vrniti na naslov:   Novak d.o.o. , Špruha 6, 1236 Trzin   7a.    Pogoji za Razstavne eksponate

Kot kupec-potrošnik sem seznanjen,  da je izdelek prodan kot Razstavni eksponat (pri artiklu, je to tudi pripisano) in da izdelek iz tega razloga kupujem po znižani ceni. Kot kupec nimam pravice odstopiti od pogodbe zaradi možnih vizuelnih napak izdelka (možnost prask,vdoblin...), nimam pravice vračilo eksponatov, lahko pa uveljavljam možne zahtevke iz naslova garancije za brezhibno delovanje stvari, kot jih določa Zakon o varstvu potrošnikov.
Z naročilom artikla, se kupec s temi pogoji brezpogojno strinja.

Za RAZSTAVNE EXPONATE je možen le osebni prevzem.
Pošiljanje preko Pošte Slovenije za odpakirane kose ZATO NI MOGOČ!!!

   8.    Garancija

Vsi izdelki v prodaji v Spletni trgovini Studia Novak imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja ali pokličete nas za informacijo o servisu. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancija se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku, bodo na servisu odpravili brezplačno. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno.

Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

 • neupoštevanje navodil za uporabo,
 • popravilo, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
 • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
 • malomarno ravnanje z izdelkom,
 • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
 • nepravilna vgradnja aparata,
 • uporaba aparata v poklicne ali pridobitne dejavnosti.

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, se lahko obrnete na studio@novak.si  ali pa pokličete na telefon +386 1 56 101 20

   9.    Dostava in prevzem

Večinoma artiklov v spletni trgovini ni na zalogi, ter so po oddaji naročila naročeni za vsako stranko posebej. Rok dobave se lahko razlikuje, odvisno od posameznega artikla.

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku in skladno s pogoji , ki jih določa pogodbeni partner za dostavo pošiljk Pošta Slovenije.
Prevozi blaga oziroma pošiljk, se izvajajo samo po SLOVENIJI .  Cene prevozov blaga veljajo le za dostave po SlovenijiPosebne drugačne dostave oziroma usluge pa se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Za dostave izven območja Slovenije veljajo drugačni pogoji pošiljanja in je predmet posebnega naknadnega dogovora z kupcem!

Cenik dostav:
Od 1 - 260eur: 5,90eur
Od 260 - 330eur: 9,00eur
Od 330 - 380eur: 13eur
Od 380 - 780eur: 16eur
Od 780 - 1.390eur: 20eur
Od 1.390 - 2.400eur: 26eur
Od 2.400 - 3.000eur: 36eur
Od 3.000 naprej: BREZPLAČNO

Odvoz starega aparata od 16eur naprej (odvisno od same velikosti aparata)
Aparat mora biti pripravljen na vhodu za odvoz!

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo , če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Dostava naročenih artiklov se izvaja pod pogoji Pošte Slovenije in krije stroške dostave do vstopa v stavbo oziroma do kamionsko dostopnega dvorišča, za prevoze po Sloveniji. Morebitni drugačni dogovor oz. dostava, ki obsega tudi vnos blaga v stavbo ter druge v zvezi s tem povezane storitve, če ni drugače vnaprej dogovorjeno, je predmet samostojnega dogovora med kupcem in Pošto Slovenije ter se plača po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pogoji Pošte Slovenije so dostopni na njihovi spletni strani.

Strošek dostave se prišteje strošku naročila, kar je razvidno tako v košarici kot tudi na računu. Posamezni artikli, ki dosegajo ali presegajo določeno težo ali dimenzije, so lahko predmet posebnega režima glede načina in cen dostave. 

Za izdelke višje od 160 cm in težje od 80 kg mora kupec ob dostavi zagotoviti dve osebi za vnos izdelka v stanovanje.

Dostava pošiljk se izvaja pod pogoji Pošte Slovenije in bo pri kupcu med delovniki na naslovu v dnevu ali treh dneh od odpreme blaga (odvisno od zaloge izdelka, in če je izdelek že v našem skladišču, v nasprotnem primeru se dobavljivost izdelka podaljša od 1- 4 tednov). V času praznikov in med vikendi se rok dobave podaljša za čas dela prostih dni. Za artikle, ki jih ponudnik zagotovi kupcu na podlagi povpraševanja oziroma, če izdelka ni na zalogi, si ponudnik pridržuje daljši rok za dostavo pošiljke. Ponudnik v tem primeru kupca o dobavnem roku obvesti.

Kupec lahko po predhodnem dogovoru osebno prevzame naročeno blago tudi na sedežu podjetja Novak d.o.o., Špruha 6, 1236 Trzin

 • Od ponedeljka do četrtka od 9.00 do 18.00 ure

 • Od petka od 9.00 do 13.00 ure

 • Sobota, Nedelja, Prazniki zaprto


Naročeni artikli so poslani na naslov, ki ga je kupec navedel na obrazcu za naročilo. V primeru, da je naslov za dostavo različen od naslova za izdajo računa, mora kupec na obrazcu za naročilo navesti oba naslova. Naročeni artikli bodo poslani na naslov za dostavo, ki je na obrazcu za naročilo posebej označen. Naslov za izdajo računa in naslov za dostavo sta lahko različna samo pri naročilih, ki so plačana po predračunu. V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika. V primeru, da ob dostavi kupca NI na dogovorjenem naslovu, bo blago odpeljano nazaj na Pošto Slovenije, ker ga kupec lahko tudi prevzame oziroma, če se s Pošto Slovenije dogovori drugače.


   9a.    Stroški skladiščenja


Če kupec oziroma stranka po predhodno dogovorjenem terminu (ko preteče dogovorjeni termin skladiščenja), ne prevzame naročenih artiklov, ki so v našem skladišču, si pridržujemo pravico do zaračunavanja stroškov skladiščenja. Stranka je s temi pogoji tudi seznanjena. 
Stroški skladiščenja naročenega oziroma potrjenega blaga  Znašajo na DAN 45eur z ddv.


   10.     Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Kupec je sam odgovoren za dostop do svojega sistema in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju Novak, d.o.o. odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

   11.     Pravica do zasebnosti

Ponudnik Novak d.o.o., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Spletne trgovine Studia Novak, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije. Vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.   

   12.     Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Studio Novak deluje na principu kataloške prodaje, podatke o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ob ponovni dobavljivosti artikla ponudnik ne jamči iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, saj so cene v veliki meri odvisne od dobaviteljev artiklov. Ponudnik si pridržuje pravico do tiskarskih napak. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Ponudnik je oproščen določil o dostavi v razmerah, na katera ponudnik ne more vplivati (v primeru stavke dostavne službe ali v primeru višje sile).

  13.      Avtorsko pravo

Spletna trgovina Studio Novak, dopušča uporabo njegovih prenesenih oz. shranjenih vsebin v okviru delovanja spletne trgovine. Vsi podatki ter ostala gradiva, ki so objavljena na Spletni trgovini Studio Novak, so zaščiteni z zakonom o avtorskih pravicah in jih uporabnik lahko uporablja zgolj v lastne namene. Podatke ni dovoljeno posredovati naprej brez soglasja avtorja oziroma lastnika Spletne trgovine Studio Novak.

  14.      Pritožbe in spori


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti studio@novak.si  ali po klasični pošti na naslov:

Novak d.o.o.  Špruha 6,  1236 Trzin

Ponudnik mora v osmih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.